komunita Silova Poselství

Co sakra chci?

17.01.2012 17:21

Tak zněl podtitulek dalšího semináře pořádaného Komunitou Silova poselství 15. ledna 2012 v Parku studií a reflexe Pravíkov, tentokrát na téma Směr a Aforismy.

Seminář proběhl v komorní atmosféře 4 lidí, takže jsme mohli diskutovat všichni společně v rámci jedné skupinky.

Aforismy mohou být osobní i společné, každopádně mají potenciál vyjasňovat a transformovat pocity a myšlenky do záměrných a cílených akcí. Vytvářejí energii, vytvářejí budoucnost a naplňují nás koherencí.

Protože nejsme žádní troškaři, jako objekt studia jsme si nevzali nic menšího než právě směr našeho života.

V první části jsme se během řízených reflexí zkoušeli spojit s představami a osobními aspiracemi, které nás naplňovaly smyslem, snažili jsme si vybavit pocity, které jsme měli v těchto momentech a okamžicích. Postupně v nás začal ožívat aforismus. Poté jsme si zapsali vše, co se nám uvnitř přihodilo, a pak následovala společná diskuze.

Samozřejmě nechyběly pauzy na kafíčko, společný oběd a inspirativní procházka zasněženou krajinou k rybníku.

Ve druhé části semináře jsme se při reflexi spojili se svým aforismem a sledovali myšlenky a důsledky aforismu v různých úrovních hloubky:

1. Myšlenky způsobují a přitahují činy.

2. Myšlenky s vírou způsobují a přitahují silnější činy.

3. Myšlenky opakované s vírou vytvářejí největší sílu v činech a takové činy přitahují.

Po zapsání všech zkušeností a vyvození závěrů jsme si opět společně povídali a sdíleli své aforismy.

Aforismus, který se mi v tento den vyjasnil by se dal shrnout asi takto: „Když budeš neustále dělat věci, o kterých se domníváš, že je dělat musíš anebo že se to od tebe očekává, nakonec nestihneš dělat věci, které ve skutečnosti dělat chceš. Namísto toho zkus uvěřit, že věci, které dělat chceš, jsou to nejlepší, co můžeš pro sebe i lidi kolem sebe udělat, a možná zjistíš, že tomu tak skutečně je.“

Zapsáno a dvakrát podtrženo, kéž by i realizace byla tak jednoduchá jako to přečíst.

Seminář jsme ukončili společnou ceremonií. A i když si každý z nás našel trochu jinou formulaci pro svůj osobní aforismus, v podstatě jsme se shodli v tom, že všichni chceme dělat to, co sakra chceme.

Zuzka

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode