komunita Silova Poselství

Celosvětový den odpuštění

11.10.2011 14:08

Na facebooku vzniká tolik akcí, že je člověk většinou ani nestíhá prohlížet a odpovídat na všemožné pozvánky. Pondělí 10. října bylo takto internetově „vyhlášeno“ Celosvětovým dnem odpuštění.

Jistě, můžeme říci, že něco takového se přece nedá jen tak vyhlásit, že nelze stanovit datum, kdy si máme navzájem odpustit křivdy... Ale máme přece svátek lásky nebo zamilovaných, Vánoce jsou svátky klidu a míru, v Americe slaví Díkuvzdání... Můžeme říci, že každý den je dobrý na oslavu lásky, míru, soucitu a odpuštění.

Ale víme dobře, že to tak bohužel často nefunguje. Každý den naopak věnujeme energii starostem, problémům, stěžování si (jistě, možná trochu přeháním).

A nejde ani tak o to, že by pro nás láska, přátelství či odpuštění nemělo hodnotu a důležitost. A právě proto jsou, myslím, takovéto akce a „pobídky“ potřeba. Aby nám připomněly, že vlastně každý den je dobrý na to sednout si a napsat dopis někomu, komu jsme ublížili nebo kdo ublížil nám. Nebo vzít telefon a vytočit to číslo, kterému se už tak dlouho vyhýbáme... zaklepat na ty dveře. Překonat zášť a hořkost, kterou máme ve svém srdci, a udělat krok, který nás sice stojí hodně síly a odvahy, ale víme, že je správným směrem.

Zkuste to. Nevadí, že na dnešek zrovna nikdo takovouto akci nenaplánoval. Každý den je dobrý.

Péťa

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode